Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J95a10n 82R69á76ž

24. 11. 2016 13:07

Trn z paty našeho zadluženého rozpočtu vytrhne zcela jistě sousedka, která chodí dvakrát do roka prodávat svoje ručně malované hrnky na trh, jakož i hospodský, ke kterému chodí na pivko denně deset štamgastů.

EET by mělo smyl zavést u podniků s vyšším obratem, ale u trhovců nebo venkovských hospod či u rodinných penzionů u rybníka, kde mají tři pokoje a obsadí je max dva měsíce do roka je naprostá kravina.

0 0
možnosti
RT

Kdybyste měl ze svého investovat desetitisíce jako chudáci živnostníci, možná byste mluvil jinak.

0 0
možnosti
Foto

Jediné pozitivum ve vašem článku je ta vaše kamarádka, co pracuje pro svého zaměstnavatele a nenechá se okrádat státem.

0 1
možnosti

K čemu? Dle reklamy, přece k výběru těch 18 miliard. Poctivostí a samozřejmostí konečně předhoníme západ ;-D

1 0
možnosti
VR

Zlatý voči, které těch 18 miliard uvidí. Na základě letité praxe v oboru IT si troufnu tvrdit, že náklady státu na tuto akci dalece převýší zisk, který přinese!

5 0
možnosti
SH

Ve zkšební době se z EET stane neuvěřitelný byznys pro IT firmy. Takové silné lobby už se pak těžko odolává, zrušit to bude velký problém. MImochodem zavedení systému EET přijde stát na 317 milionů. A to jen málokde věří, že bude funkční.

6 1
možnosti
Foto

"Já osobně si myslím, že EET je dobré minimálně vyzkoušet."

???

Zkoušel snad autor sníst muchomůrku zelenou nebo vyskočit z 5. patra ? Co Tě nezabije to Tě posílí, proč to tedy nevyzkoušet ?l

5 0
možnosti
MB

Příkladní Chorvaté vochomůrku už pojedli a z patra vyskočili - Zkrachovali ! ... Další prosím ! ... Příklady táhnou ... :-)

1 0
možnosti
MB

Vážím si mladé ženy, 29 let, která z ničeho dokázala udělat provozovnu obědy, zdravá výživa. I neuvěřitelné, denně chodí cca 35 osob, matka (v důchodu), pomáhá a otec rozváží, (na rozviklané Oktávce). Překonala mega nároky Hygieny ... Teď zápasí s EET ...

Přivezl jsem ji EET mého děda z 1 Republiky, (textil - 1921). Úžasná Účetní kniha - řádek - co den - tržby, pak měsíc + rok ... Dle vyprávění, to taky , "Mastili jak se dalo". Vedli své denní zápisy, účetnicví dělal nějaký pak Kolbabek - pro všechny živnostníky okolo ! Pak přišel financ, (on přišel do obchodu - nikoliv děd na na úřad !), srovnával roky, mručel ... Když mručel moc - dostal štosík látky na oblek ! ...

Nevím, jak to všichni dělali, ale přežili. Skutečnou krizi, Hitlera s válkou .... Každý dostal, co mu náleželo ... Podání ruky bylo nad všemi razítky - Zákazník a jeho spokojenost byla vším - jeho ošidit nepřicházelo do úvahy! Naopak, úřady si byly vědomy, že ty malé musí nechat žít - Zejména pokud jde o členy rodiny + pomocný personál musel mít pojištění a náležitosti v pořádku, (mj. vlastním v archivu) ...

V tomto kontextu EET, mluvím o těch malých - jednoduché účetnictví - je naprostým nesmyslem. Stát krácen není, viz zákonné odvody + pojištění + silniční daň + z nemovitosti + tkz. pršné ze střechy provozovny. Co ten živnostník případně zadrží - stejně na našem trhu udá ! On žije a stát neobtěžuje - nezatěžuje. Toto EET neřeší, naopak hraje na strunku všelidové závisti - mini český kapitál nepodporuje - obrovská příležitost pro ty, kteří z toho žijí - Operátoři s mega zisky - To je ta nebývalá proměna od dob 1 Republiky ... Doufám, že ta známá nebude mít záznam z dědovy knihy - 1950 - "Konečná" ! (Předci by tomu nevěřili) ! ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Já, pro jistotu, odcházím pít pivo do undergroundu:-)

1 0
možnosti
JR

J88a26n 36R29á43ž

24. 11. 2016 13:10

A že takových undergroundů po vesnicích bude! Žádné daně,žádné zdravotní a sociální, ale za to hodně nových dávek v nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
AH

A33l71e26s 38H54r67y38c

22. 11. 2016 2:39

Na černo by dneska zaměstnával jen velký hazardér. Nevěřím vám.

2 1
možnosti
LP

L89u24k32á33š 78P29o44l27c80r

22. 11. 2016 11:30

Nejsem ani ten zaměstnavatel, ani ta slečna, interpretuji pouze to co mi řekla, takže mi klidně nevěřte. Ale reálně se to objevuje stále. Už i proto, že člověk se rád pochlubí, když bere o pár tisíc víc než kdyby pracoval "normálně". Začne to tak, že má jít jen o drobnou brigádu, smlouva se podepíše "až bude čas" a nebo hned "naoko, kdyby přišla kontrola". A brigádka brzy přeroste ve 150 hodin týdne. Po čase šéf pracantovi nezaplatí, pracant ale v ruce nemá nic, žádný výkaz práce atd. A protože nelegální je nejen zaměstnávat, ale také pracovat na černo, nikdo nikoho "nenapráší" a život jde dál. Tohle je realita.

1 0
možnosti
Foto

Vážím si poctivosti živnostníků a podnikatelů směrem k zákazníkům. Poctivost směrem ke státu je nad rámec, protože stát nedělá nic jiného než živnostníkům a podnikatelům hází klacky pod nohy a navíc za peníze od nich vybrané a pak je opravdu na pováženou nutit je, aby byli poctiví ke státu.

12 1
možnosti
PK

Takže schvalujete, aby podnikatel šidil na daních?

Zvláště nefér je tenhle názor vůči zaměstnancům, podnikatele nikdo do podnikání nenutí-tak ať hrají podle pravidel jako všichni ostatní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1030x
Organizátor volnočasových aktivit, pořadatel larpů a her v přírodě. Zajímá mě politika, ekonomika a aktuální dění.