Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KDU-ČSL je konzervativní a spíše pravicová strana. Když odmítám strany Opoziční smlouvy, falešnou TOP 09 s levicovou politikou a komunisty, pak vnímám lidovce jako jediné perspektivní k vyčištění Augiášova chlíva.

0 0
možnosti
Foto

Proč volit nejmenší zlo ? To je přece nesmysl, budu volit toho, kdo nabízí nejrozumnější a reálný program.

Například.

https://www.svobodni.cz/volby-2017/volebni-program/#kde-na-to-vsechno-vezmeme

https://www.svobodni.cz/kalkulacka-statniho-rozpoctu/#

0 1
možnosti
JR

J27a40n 15R19á44ž

31. 8. 2017 15:46

Dnes se všichni od Babiše a KSČM distancují, ale jakmile půjde o koryta, vše se změní. Ani mezi nižšími funkcionáři ODS jsem neslyšel tak zásadní nesouhlas z možné, byť tiché spolupráce s Hnutím ANO po volbách, jak je slyšet od Fialy.

Když dostane ANO "jen" 26% , KSČM svých 15% a ČSSD 17%, jaká vláda asi může vzniknout, když by nikdo nechtěl jít s ANO do koalice? Dovede si někdo představit menšinovou vládu ve které by byli ministry Chovanec, Zaorálek, Fiala, Kalousek a Bělobrádek?

Takže buď vznikne koaliční vláda kde bude mít převahu ANO a ČSSD (komunisté budou za příslib dobře placených funkcí ve výborech a správních radách státních podniků při vyjádření podpory neutrální), nebo budou nové volby.

Zná někdo jinou reálně možnou variantu?

0 0
možnosti
Foto

Lze, ale ani se nemusí souhlasit. Těžko čtvrtit čuníky před porážkou;-) Možná mnozí zapomínají, a rádi, kdo bude mít v reálu poslední slovo, neb on jej z ústavy i titulu své fce, ač se mnohým tento fakt nelíbí, prostě má;-)

0 0
možnosti
VH

No tak buďte hrdý - na to, že jste to nakonec Babišovi sežral.

1 0
možnosti
Foto

Atˇ s ,,vůllí, či nevůllí", atˇ svou, či kohokoli, každý někoho volí. Tedy,pokud chce-li;-)

0 0
možnosti
DN

Je to opravdu o volbě menšího zla. Strany můžu rozdělit za sebe do dvou skupin: 1) strany u kterých vím že je volit nebudu - SPD, TOP09, ČSSD, KSČM, Zelení (Nějaké ostatní menší strany nepočítám). 2) mezi ostatními váhám. Posledně jsem u voleb nebyl a předposledně jsem volil TOP09.

1 0
možnosti
JR

J52a50n 88R54á21ž

31. 8. 2017 16:04

Je nás zřejmě víc, kdo řeší obdobné dilema s nevolitelnými stranami (k Vašemu výběru přidávám ještě Bělobrádkovu KDU/ČSL) a mezi tím, co zbývá.

0 0
možnosti
Foto

Nedělejte si iluze a nebudete zklamán ;-)

1 0
možnosti
VM

Tak také můj pohled a můj subjektivní názor. Nejsem a nebyl jsem volič Babiše. A vzniklo to tím, že od jeho nástupu do politiky "mi na něm něco vadilo". Tehdy a ještě o minulých volbách jsem přesně nevěděl co, ale bylo to tak silné. Asi nějaká intuice, 6. smysl, pud sebezáchovy, já nevím.

No a postupně začalo vylézat na povrch, co je to za křivý charakter, který systematicky za pomocí bank a v poslední kauze i za pomocí MF likviduje ekonomicky svou konkurenci, vykřikuje o tom, kolikm platí daní, ale taktně mlčí o tom, že daleko více a to i našich daní, vyčerpá na dotacích, které stouply tuším 15-ti násobně od doby, co je v politice...... Mohl bych ještě dlouho pokračovat, ale nechci. Kdo chce vidí, kdo nechce vidět, volí Babiše.

Pro mě tento člověk jeví veškeré známky psychopata, tak jak to popisuje MUDr. Hnízdil :-)

https://www.youtube.com/watch?v=ms2DDtXH9bs

Přeji krásný den

14 1
možnosti
TB

"i za pomocí MF likviduje ekonomicky svou konkurenci" - máte na to důkaz nebo je to jen takový výkřik do tmy?

5 10
možnosti
Foto

Vy opravdu věříte předvolebním tanečkům "tradičních" stran, křičících cosi o tom, že "s Babišem nikdy"? Nebo snad věříte tomu, že všichni vstoupí spolu svorně do jedné vlády bez Babiše a komunistů a nevyškrábou si přitom oči? Vám fakt nepřipadá představa Zaorálek + Fiala + Bělobrádek + Kalousek poněkud humorná?

Sám přece víte, že den po volbách bude všechno jinak.

5 1
možnosti
Foto

Možné programové průniky-,,kouzelná formulka+K.Sch. nahlas vyslovená, všemi však praktikovaná mantra: ,,názory rozdělují, koryta spojují;-)

1 0
možnosti
PB

P55e17t68r 50B34u81r23i63a12n

31. 8. 2017 10:24

Karma, i když mi připadne tristní, že pět dní před volbami je člověk asi nějak rozhodnutý, tři dny už zase není a v den voleb kráčí k hlasovací místnosti a říká si: "tak koho, proboha tak koho?"

Představte si, že byste takto kráčel ke Kauflandu s pětistovkou v ruce a naprosto netušil, za co ji utratíte, jen víte, že to uděláte.

1 0
možnosti
Foto

Pokud jdete do ,,hypersuper" jen s tím, že tam pětikilo utratíte, pak je to dosti tristní;-) Přitom kde komu utkví v podvědomí ,,neodolatelné nabídky" z letáků i reklam v mediiích. Nemám rád hypermarkety, a když už tam jdu, tak vždy s jasnou představou toho, co opravdu potřebuji a kolik za to mohu opravdu utratit. Čili, nenakupuji to, co mně padne do oka, či na co mám zrovna chutˇ, ale ani proto, že je to ,,typu" výhod. slev;-) Snad chápete, a nejen Vy onu paralelu;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1030x
Organizátor volnočasových aktivit, pořadatel larpů a her v přírodě. Zajímá mě politika, ekonomika a aktuální dění.